Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Українське народознавство у школі

Дата: 05.02.2020 09:38
Кількість переглядів: 2347

Український народ має багату культуру , джерело якої складається з цінностей, надбаних попередніми поколіннями. З давніх-давен нам передається у спадок життєва мудрість, народні звичаї, обряди, традиції. Кожен з нас повинен усвідомити себе сам, пізнати своє етнічне коріння, знати свій народ, його історію, національну культуру, вивчати та зберігати неоціненні духовні скарби, адже Україна – це ми! І саме на нас покладена важлива місія: передати все це нашим нащадкам, щоб не перервався зв'язок поколінь та збереглася генетична пам'ять нашого народу.

Фото без опису

         Знання культури свого народу – це своєрідний орієнтир у складних процесах самопізнання, громадянського самовизначення, пошуках шляхів творчого самовираження. На сучасному етапі розвитку України народознавство є предметом, що формує особистість, навчає пізнавати і розуміти своє коріння, усну народну творчість, обряди, звичаї, традиції, народні символи, допомагає зберегти генетичну пам'ять нашого народу.

         Учні  8 –Б класу Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст.  під керівництвом вчителя біології Даць О.С. взяли активну участь  у Всеукраїнському дистанційному конкурсі  « Українське народознавство» від Всеосвіти. Переможці конкурсу нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а решта учасників – іменними сертифікатами,батьки учнів  отримали подяки за участь  дітей.

         Даць О.С. отримала іменну подяку та сертифікат  за підготовку учнів до Всеукраїнського конкурсу « Українське народознавство».

         Директор Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст.  Пижик Г.М. нагороджена подякою за створення умов для реалізації заходів, спрямованих на виховання національно свідомого покоління українців та турботу за майбутнє.

         Такі конкурси є корисними, як мотиваційний компонент для вивчення народознавства в освітніх закладах. Вони спонукатимуть до усвідомлення здобутих знань у майбутньому, щоб відчувати себе повноцінним українцем чи українкою.

                                                       

         Соколова В.І., заступник директор  з НВР Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь