Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Зацікавити навчанням або як я проводжу реформу освіти

Дата: 27.11.2019 12:00
Кількість переглядів: 645

Хочеш змінити світ — почни із себе.

Махатма Ганді

        

26 листопада  2019 року для вчителів біології, хімії та географії було організовано виїзне засідання  методичного об'єднання вчителів природничого циклу Щирецької ОТГ у с. Липники Пустомитівського району За 10 км від Львова діє  перша бананова ферма. Загалом на ній вирощують близько 30 видів екзотичних рослин. Серед найпопулярніших: банани, кавові дерева, лимони, лайми, кумквати та гранати. Всі екзотичні рослини п. Андрій  вирощує у спеціальній теплиці – вегетарії, яку розробили за голландською технологією. На вході у таке приміщення розташований спеціальний котел, який нагріває близько двох тонн води, її по теплиці перекачують насоси. Таким чином у приміщенні постійно тримається тепло. За словами Андрія Труша, рослини без проблем можуть рости у звичайних кімнатних умовах та навіть будуть плодоносити. Однак для того, щоб виростити банани в домашніх умовах, рослина має отримувати потрібну кількість ґрунту.

         Вчителям  та учням 8 – х класів Щирецької ЗОШ №2 І – ІІІ ст.  провели цікаву і змістовну екскурсію. Усі були неймовірно вражені красою екзотичних рослин,  адже всі ці фрукти вони бачили тільки в магазинах, а тут все росте, цвіте і пахне.

         Другу частину засідання вчителі провели у формі «круглого столу». В ході засідання присутні дійшли   висновку, що  не існує вже тієї школи, де діти, сидячи рівно і склавши руки, чемно слухають суворого вчителя. Сучасні школярі хочуть комунікації, розмови з педагогом, якого воліють сприймати радше як порадника, а не як строгого критика. Змінився і підхід до навчання – учням не цікаво 45 хвилин слухати теорію, тому вони все частіше знаходять більш цікаві заняття у своїх гаджетах, не звертаючи уваги на вчителя. Як зробити так, щоб на кожному  уроці діти не нудьгували? На цю тему свої напрацювання та методичні ідеї продемонстрували вчитель географії Щирецької ЗОШ №2 І –ІІІ ст. Сениш Лідія Радіонівна та вчитель хімії Ланівської ЗОШ І – ІІ ст. Ільків Галина Ігорівна.

                                                   

  Керівник МО вчителів природничого циклу,

 Даць О.С.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь