Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

ІV німецько-українська конференція муніципальних партнерств

Дата: 12.11.2019 13:22
Кількість переглядів: 1427

06 - 07 листопада 2019 року в в актовій залі нової мерії Одеси (вул. Косовська, 2д) відбулася Четверта німецько-українська конференція муніципальних партнерств. Цей важливий для громад України і Німеччини захід організовано Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» товариства Engagement Global у співпраці з Одеською міською радою і за дорученням Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Фото без опису

Фото без опису

На форум прибуло понад 200 учасників, які представляли 69 громад з обох країн (з них – 36, в тому числі і наші, в статусі офіційних партнерств).

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник міського голови Одеси Петро Рябоконь.

Фото без опису

Серед учасників – офіційні особи з обох сторін – заступниця Міністра енергетики та захисту довкілля України Ірина Ставчук, керівниця відділу з питань країн та муніципалітетів Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) д-р Доріс Віттелер-Штіпельманн, Почесний консул Німеччини в Одесі Олександр Кифак,   керівник відділу з питань муніципальних партнерств, країн і регіонів Сервісної служби «Міста в Єдиному Світі» (Engagement Global) Курт-Міхаель Баудах, представники GIZ,  Фонда Конрада Аденауера в Україні, Фонда ім.Гайнріха Бьолля, Німецького банку KfW в Україні.

Всі, хто виступав, наголошували на важливості співпраці громад, висловлювали потребу в поглибленні та розвитку німецько-українських партнерських відносин.

Під час конференції обговорювались  різні аспекти захисту навколишнього природного середовища та клімату на муніципальному рівні, і, відповідно, потенціал для партнерської співпраці у цій галузі. Крім того, обговорювалось питання розвитку німецько-українського партнерства, і, зокрема, представлялись різні інструменти підтримки спільних муніципальних проектів.

Фото без описуФото без опису

Протягом другого дня розглядались теми місцевого розвитку, енергоефективності та доброго місцевого врядування. Кожен учасник мав можливість взяти участь в одному з кластерних тематичних семінарів та фаховій екскурсії, що проводились спільно з ключовими учасниками співробітництва заради розвитку в Україні та Німеччині. Мета семінарів -  забезпечення найефективнішого використання можливостей, досвіду та ресурсів німецьких і українських партнерських громад. Такий підхід до розгляду питань застосовувався вперше.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Під час конференції ми мали нагоду спілкуватись з координаторами проекту «Муніципальні партнерства з Україною» Сервісної служби «Міста в Єдиному Світі», Engagement Global, з колегами інших громад.

Завдяки запрошенню на форум, ми в черговий раз зустрілися з нашими німецькими партнерами бурґомістром Ґуденсберґа Франком Бьорнером і координатором політики розвитку громад д-ром Ебергардтом Кеттліцом. Обговорювались питання здійснення поточних та планування майбутніх спільних проектів.

Темами нашої розмови з заступницею Міністра енергетики та захисту довкілля України Іриною Ставчук були екологічні проблеми та можливість державного дофінансування майбутнього спільного проекту будівництва очисних споруд у Щирці.

Фото без описуФото без опису

На завершення конференції учасниками було прийнято, підписано та передано докторці Доріс Віттелер-Штіпельманн для Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини «Підсумкову декларацію про муніципальну співпрацю».

Фото без опису

 

 

Володимир Попович

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь