Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

906-й день народження Древнього Щирця

Дата: 25.09.2019 19:56
Кількість переглядів: 1069

Древній Щирець подорослішав ще на один рік. 21 вересня 2019 року відбулося святкування Дня міста Щирець. Велика кількість глядачів зібралася на подвір`ї  Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів, щоб разом розділити радість свята рідного містечка! Для Щирецької громади і гостей  була підготовлена яскрава і запальна концертна програма. У нашого міста так багато друзів, і всі вони з'їхалися до нас, щоб розділити радість цього свята разом з нами. Гості прибули з Ґуденсберґа (Німеччина), Єльч-Лясковіце (Польща) та Камєнна Ґура (Польща).

Фото без опису

Зі словами привітання виступили селищний голова Олег Василишин та священик церкви Пресвятої  Трійці о. Богдан Грушевський. Святкову програму  вели чарівні та запальні ведучі О. Віблий, Б. Бараняк та М. Мочурад   Свою творчість, свій талант дарували  зі сцени солісти-вокалісти: О. Кіт, Я. Савлик, І. Михальська, Н. Баран, Н. Гринів, Л. Варгаль, Б. Бараняк, вокальні ансамблі – «Світло надії» (керівник О. Герасимович-Ільдутова) та «Гомін» (керівник Л. Пекар) із смт Щирець, жіночий ансамбль «Намисто» з Мурованської громади (керівник Г. Михалюк), народний хор «Черемшина», тріо під керівництвом І. Рибака, учні Щирецької дитячої музичної школи:  М. Дроздовська, А. Тінякова,  Ю. Шаравара, А. Курилець. Своїми чуттєвими, енергійними, мелодійними танцями вражали народний танцювальний  колектив «Щирчанка» (керівник С. Дьякун)  та учні Львівської балетної школи Д. Гавриш та Н. Драган. Вони подарували  глядачам декілька яскравих  хореографічних композицій. Насичена святкова програма не давала  сумувати, багато хто підтанцьовував у такт запальних, драйвових, чуттєвих мелодій разом із виконавцями.

Гостем свята був славетний гурт «Ватра» під керівництвом А. Кучерепи, який радував  глядачів своїми легендарними піснями. Музиканти  невпинно підтримували контакт з глядачами, які відповідали взаємністю й вигуками схвалення, висловлювали захоплення і вдячність за чудові пісні і подаровані музикантами емоції.

 Після святкового концерту всіх розважав  гурт «Миля».

Під час свята ГО «Майдан-Щирець» та селищною радою було організовано благодійний ярмарок в рамках реалізації проекту «Кімната підтримки сім`ї».  Було зібрано 15 000 грн. та 50 дол. Адже будь-яка благодійна діяльність - це в першу чергу самопожертва. У справі турботи про молоде покоління найважливішим є вкладення власної душі.

Найщиріші слова подяки всім, хто прийняв безпосередню участь в підготовці і проведенні цього свята: меценатам та спонсорам, завдяки яким відбулося це свято. Як попрацювали, однією сім'єю, так і відпочивали.

 

Начальник відділу культури, молоді, спорту

 та інформаційної політики Щирецької селищної ради,

 М.Ванькович



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь