Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Лісапетфест-2019

Дата: 22.08.2019 09:13
Кількість переглядів: 757

17 – 18 серпня в с. П`ятничани Чемеровецького району Хмельницької області відбувся Перший фестиваль гумору, авторської та жартівливої пісні «Лісапетфест-2019». "Лісапетфест" - це творчий простір, це спільнота особистостей, близьких за духом, це жива музика і відродження традицій, мистецтво та любов…В фестивалі-конкурсі взяли участь понад 50 колективів з різних регіонів України. З Львівщини були такі колективи: народний вокальний ансамбль «Гомін» Щирецької ОТГ Пустомитівського району та вокальний ансамбль «Турківчанка» Турківського району.

Фото без опису

     Автором проекту, ведучою та головою жюрі була солістка та керівник колективу «Лісапетний батальйон» Наталія Фаліон.  В склад жюрі фестивалю входили також: І. Кондратюк, О. Пекун, Ніколо Петраш, М. Янченко. Фестиваль відбувся за підтримки народного депутата України Олександра Гереги та інших спонсорів.

     За підсумками конкурсної програми наш колектив «Гомін» під керівництво Лариси Пекар був відзначений дипломом фестивалю «Лісапетфест-2019».

     Поїздка на фестиваль народного вокального ансамблю «Гомін» відбувалась за сприянням Департаменту культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Туркало М.В., селищного голови Олега Василишина, начальника відділу культури, молоді, спорту та інформаційної політики Марії Ванькович та директора Народного дому смт Щирець Зої Кричковської.

     Село П’ятничани та навколишні простори поєднали в собі унікальний ансамбль із чарівної природи та старовинних пам`яток.  Крім участі в фестивалі (перший день якого була конкурсна програма, а другий день – нагородження учасників, та «Караоке в П`ятничанах» з І. Кондратюком) учасники нашого колективу «Гомін» мали можливість стати  учасниками середньовічного дійства в  Камянець – Подільській  фортеці. Поринули в атмосферу справжнього центру середньовічної культури і мали змогу почути стародавню музику, помилуватись  "високою модою" середньовіччя під час конкурсу костюмів, відвідати ярмарок народних майстрів та посмакувати кухнею цих часів. Коли повертались додому відвідали місто Тернопіль. Прогулялись парками міста та покатались на пароплаві Тернопільським ставом.

     Надзвичайно чудово, весело та пізнавально провели ці вихідні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь