Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

До 33-ьої річниці Чорнобильської трагедії

Дата: 06.05.2019 09:01
Кількість переглядів: 605

У Дмитрівській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено виховний захід  “Чорнобиль… Весни обірване суцвіття”.

33 роки тому  – 26 квітня 1986 року  – світ облетіла звістка про жахливу аварію на Чорнобильській АЕС, що завдала невиліковної рани українському народу. Минають роки, але чорна віха Чорнобиля, і сьогодні, кидає свою тінь на долі мільйонів українців.

      Той чорний день трагедії продовжує хвилювати людей: i тих, кого вiн зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслiдно,  вiн буде завжди об’єднувати всiх одним спогадом, одним сумом, однією надiєю.

        Педагог-організатор Гейник Н.І. підготувала відеопрезентацію «Чорнобиль – наша пам’ять і пересторога», під час якої у доступній формі було розказано про міста Прип’ять та Чорнобиль, які через трагічну подію 1986 року стали відомими на весь світ.  Про страшне екологічне лихо, про 30-кілометрову зону відчуження, про «рудий ліс», про героїв-ліквідаторів… Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять  всіх тих, хто, не вагаючись, віддав своє життя за майбутнє мільйонів людей.

26 квітня – День національної жалоби. Ця дата навіки записана в історію людства чорними буквами. Це трагедія, з якою не зрівняється жодна відома до цих пір катастрофа. Захід супроводжувався переглядом слайдів. Під час заходу звучали пісні, вірші про Чорнобиль.

Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров'ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Священна пам'ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.

Про те, що сталось, не можна забувати. Лише пам’ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє здоров’я та життя.

Звіт підготувала педагог-організатор Дмитрівської ЗОШ І-ІІ ст., Н.І.Гейник



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь