Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

V Науково-методична конференція «Сучасні тенденції навчання хімії»

Дата: 08.04.2019 11:00
Кількість переглядів: 629

                                                       Освіта є основою розвитку особистості,  

                                                   суспільства, нації та держави, а відтак саме від якості освіти залежить майбутнє України…

 

Фото без опису

                29 березня 2019 року вчителі хімії Демчук Богдана Богданівна (Опорний заклад Щирецька ЗОШ №1 І–ІІІ ст. ім. Героя України Богдана Ільківа ) та Ільків Галина Ігорівна (Ланівська ЗОШ І–ІІ ст.) взяли участь у V Науково-методичній конференції «Сучасні тенденції навчання хімії», яку вже п’ятий рік поспіль проводить кафедра неорганічної хімії Львівського національного університету імені Івана Франка.  Цього року учасниками стали близько 150 викладачів  з понад ста навчальних закладів загальної середньої, професійної та вищої освіти України.

         Розпочала роботу конференції Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, яка, зокрема, акцентувала увагу на важливості вивчення природничих дисциплін. У розмові з Міністром освітяни порушили теми невідповідності і непослідовності вивчення споріднених тем у навчальних програмах з хімії, фізики, математики та біології; неможливості одночасного вивчення теоретичних і практичних основ предмету через нестачу обладнання і реактивів, особливо у непрофільних школах і, як наслідок, втрату інтересу дитини до вивчення природничих дисциплін; недостатньої популяризації хімії на ринку праці.

         Учасники обговорили питання навчання хімії у закладах середньої та професійної освіти, методичної підготовки хіміків у закладах вищої освіти, проблеми мотивації та формування стійкого інтересу до вивчення цієї науки, науково-дослідницьку та методичну складову діяльності вчителя і викладача, ознайомилися з інноваціями в хімічній освіті, пріоритетними напрямами наукових досліджень у галузі хімії та впровадження їхніх результатів у фахову підготовку вчителів.

         Закривав конференцію декан хімічного факультету Григорій Дмитрів, який наголосив на важливості вчителів, адже без вчителя немає учня, без учня – студента, а без студента – університету.

Керівник м/о вчителів природничого циклу

Щирецької територіальної громади,

 учитель Щирецької ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів

Даць О.С.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь