Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Візит підприємців округу Швальм-Едер (земля Північний Гессен, Німеччина) в Україну

Дата: 21.11.2018 21:03
Кількість переглядів: 1515

Згідно з угодою про партнерство між Щирцем і містом Гуденсберґ та в рамках 6-ї зустрічі проекту «Партнерство з містами України» (Engagement Global/SKEW) з 05 до 08 листопада 2018 у нас перебувала німецька ділова делегація.

Фото без опису

Серед гостей були керівники будівельних, екологічних, аграрних, археологічних підприємств, банкіри, керівництво ради округу та маґістрату міста Ґуденсберґа. Окрім бурґомістра Ґуденсберґа Франка Бьорнера та д-ра археології Ебергардта Кеттліца, усі приїхали в Україну вперше.

 

з/п

Ім’я, прізвище

Funktion

Посада

  1.  

Markus Kleffel

Unternehmer, Inhaber der Chattengauer Ölmühle

Підприємець, власник оліярні Шатенґау

  1.  

Dr. Harald Bräutigam

Abteilungsleiter Erneuerbare Energien VR-Bank

Начальник відділу відновлюваних джерел енергії VR-Банку

  1.  

Dr. Udo Pauly

Geschäftsführer EKO Plant

Директор EKO Plant

  1.  

Werner Lange

Landrat Schwalm-Eder-Kreis

Голова ради округу Швальм-Едер

  1.  

Adolf Lux

Geschäftsführer Regionalbauernverband Kurhessen

Голова регіональної асоціації фермерів Кургессен

  1.  

Frank Börner

Bürgermeister Gudensberg

Голова міста Ґуденсберґа

  1.  

Volker Emmeluth

Geschäftsführer Baugesellschaft

Директор будівельної фірми

  1.  

Thomas Knieling

Unternehmensberater, Gudensberg-Gleichen

Консультант з питань управління Ґуденсберґ-Ґляйхен

  1.  

Dr. Eberhardt Kettlitz

Praehistoria, Büro f. Archäologie u. Geschichte

Керівник бюро археології та історії

  1.  

Reinhard Stieglitz

Geschäftsführer Raiffeisen Waren Zentrale Kassel

Директор ТзОВ «Райффайзен варен»

 

Україна знаходиться зараз в центрі процесу реформ, що охоплює все політичне та економічне життя. Компанії також зазнають відповідних змін.  Як політики, так і представники підприємств та асоціацій дуже зацікавлені в обміні з представниками Німеччини.

 

Метою візиту ділової делегації було знайомство з Україною (зокрема з Львівською та Тернопільською областями) та налагодження контактів з місцевими підприємцями, які би змогли привести до активної співпраці в майбутньому.

 

За ці кілька днів відбулися зустрічі з заступником голови Львівської ОДА Ростиславом Замлинським, головою Тернопільської ОДА Степаном Барною, мером міста Броди Анатолієм Белеєм, головою Пустомитівської районної ради Галиною Гичкою.

Делегація відвідала гімназії - Зборівську ім.Романа Завадовича та Бродівську ім. Івана Труша. Перед гостями виступив дитячий співочо-танцювальний колектив Бродівської гімназії.

У Тернополі німецькі бізнесмени побували в штаб-квартирі агрохолдингу «Мрія», де з презентацією про роботу фірми виступив менеджер відділу соціальних проектів Назар Карпин.

У Бродах відбулася екскурсія на Приватне підприємство «Західний Буг». ПП «Західний Буг» – аграрна компанія, основним напрямком діяльності якої є вирощування зернових, технічних та кормових культур, їх зберігання та реалізація.

 

Другий день (7.11.2018) був щирецький. По дорозі до Щирця, у Наварії, наші партнери познайомились з магазином для бджолярів «Ваша пасіка» щирчанина Олега Назаревича та з керівником логістичного підприємства ТзОВ "БІСЕР ТРАНС" Володимиром Заболотовським.

У Щирці щиро і відкрито розповідала про свою компанію «Гасер-Європа» Наталія Глазунова. ТзОВ «Гасер-Європа» виготовляє деталі з нержавіючої сталі для м’ясопереробної галузі. Ми дізналися про те, що ця фірма випускає також обладнання для автоматичного виготовлення гамбургерів. Важливою для Щирця є і активна участь цього підприємства у житті селища. Завдяки  фінансовому внеску ТОВ «Гасер-Європа» Щирецька селищна рада виграла і успішно втілила в життя мікропроект з перекриття даху дитячого садочку №1 (ДНЗ №1).

Так сталося, що візит німецьких гостей припав на переддень святкування Дня працівника культури. Тому, виявилась не зайвою одна передобідня година в Народному домі разом з колективом вчителів щирецької музичної школи та іншими творчими колективами, де в цей час відбувався святковий концерт.

Паралельно у селищній раді за участю міського голови Ґуденсберґа Франка Бьорнера, д-ра Ебергардта Кеттліца, працівників селищної ради відбулося обговорення поточних спільних проектів:

  1. Виготовлення цифрового топографічного плану Щирецької громади, як основи для розробки стратегії розвитку (разом з представником фірми ДП «Західгеодезкартографія» Ігорем Войналовичем).
  2. Консультації з питань застосування мулових майданчиків з очеретяними насадженнями (Klärschlammanlage) під час очистки стоків з директором EKO Plant д-ром Удо Паулі. Здійснено огляд та обговорення можливого місця розташування системи природної, натуральної обробки надлишкового мулу.

Насичена подіями виявилась також і друга половина дня.

Господарський двір ТОВ "АГРОДРІМ" розташований на Сердиці. Це підприємство було обрано для візиту з двох причин. Воно представляє аграрний сектор та активно співпрацює з селищною радою. Завдяки співфінансуванню підприємства селищній раді вдалося провести реконструкцію вуличного освітлення і освітити дві вулиці Сердиці.

ТОВ "АГРОДРІМ" представляв агроном Любомир Скоропад. Він розповів про роботу фірми, про те, які культури і на якій площі вирощуються. Довго і з цікавістю розглядали спеціалісти землю та її плоди - зерна кукурудзи, ріпаку.

Також не оминули своєю увагою гості Айнзідель – бувшу німецьку колонію. Тут збереглися ще старі німецькі будинки, криниця, цвинтар.

Після холодного осіннього вечора на Сердиці дуже доречним стало відвідування теплого видувального цеху ВТП «Фірма Старт». Ця фірма є єдиною в Україні з виробництва скляної продукції ручним способом. Про своє підприємство гостям розповів Валерій Пургін. З особливостями ручного виробництва скляних виробів ознайомив присутніх заступник керівника Ігор Савка. Бажаючі отримали можливість самостійно роздувати гаряче скло.

У день відльоту додому, 08.11.2018 р., відбулося дві поїздки -  на ТОВ «Кондитерська фабрика «Ярич» у Старий Яричів та СП «Сферос-Електрон» у Львові.

Кондитерська фабрика «Ярич» сконцентрована на виробництві затяжного печива та крекерів під ТМ «Yarych». Також фірма пече торти «Rozalini». З інформацією про підприємство виступив виконавчий директор Віктор Марценюк.

Кожен з делегації ознайомився з технологічним процесом виготовлення печива, а також самостійно перевірив смакові якості готового продукту.

 

СП «Сферос-Електрон» є єдиним в Україні виробником кліматичних систем для автотранспорту: рідинних підігрівачів різних типів для автобусів, вантажних та комерційних автомобілів, будівельної та спеціальної техніки. Підприємство також пропонує автовиробникам кондиціонери, електро-механічні та механічні вентиляційні люки для всіх типів міських та туристичних автобусів, ресивери для пневматичних та гальмівних систем транспортних засобів, паливні баки різних типорозмірів та місткості, кермові колонки. Про виробництво, контроль якості, збут продукції розказав гостям заступник начальника відділу збуту фірми.

Володимир Попович



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь