Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

«Рідну свою мову я люблю»

Дата: 13.11.2018 20:29
Кількість переглядів: 866

9 листопада вся Україна відзначає важливе свято – День української писемності та мови. «Рідну свою мову я люблю» - під таким гаслом проходило святкування в Опорному закладі Щирецькій ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів імені Героя України Богдана Ільківа. Учнівський парламент  навчального закладу разом з учителями української мови та літератури ретельно готувалися до цього дня.

Фото без опису

Учнівський парламент з нагоди Дня української писемності та мови організував загальношкільний лінгвістичний арт-моб «Плекаймо мову!».  Школярі поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Цим учні хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.

Учні та учителі взяли участь у таких заходах:

  • кожен клас підготував вислови про мову;
  • учні та класні керівники 1-4 класів провели святкову лінійку та флеш-моб;
  • під керівництвом учителя Микитко О.М. учні 2-Б класу виготовили книжечки з висловами про рідну мову ;
  • учні 1-4 класів з вчителями Хлібун І.Д., Пасіцькою М.С., Голдун Н.М., Паролею О.В., Попович М.С.  провели мовознавчу вікторину  "Слово до слова - складається мова".

Учні 5-10 класів разом із учителями-словесниками Курилас І.А., Паньків Н.О., Голіян Н.К. та Глуховецькою М.Л. підготували та провели свято рідної мови «Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла».

З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови одинадцятикласники взяли участь у написанні ХVІІІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Свято рідної мови вдалося змістовним та цікавим. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь