Щирецька громада

Львівська область, Львівський район

Святкова лінійка

Дата: 17.10.2018 11:28
Кількість переглядів: 707

«Живи,  добро звершай,

Та нагород за це не вимагай.

Хай оживає істина стара:

Людина починається з добра»

(В.Сухомлинський)

28 вересня у Дмитрівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулася святкова лінійка присвячена з нагоди 100-річчя від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського. Він чудовий письменник, учитель від Бога,  прекрасна людина.

 Метою проведення заходу було ознайомити учнів з життям і творчістю       В.Сухомлинського; викликати інтерес до його творів;  виховувати в учнів патріотичні почуття, працелюбність, повагу до старших і любов до рідної землі, доброту, людяність, потребу в справжній дружбі,  чуйність, милосердя у ставленні до близьких і чужих, осуд проявів жорстокості, байдужості, заздрощів, ненависті, недоброзичливості. Викликати бажання наслідувати позитивні риси героїв творів письменника.

   Його книги присвячені головним чином вихованню і навчанню молоді, педагогізації батьків, методиці викладання мови і літератури в середніх школах та ін. В дусі українських культурно-історичних традицій вчитель констатував, що мудрість є найважливішою прикметою людини. В його працях часто знаходимо вислови «мудра людська любов», «мудрість жити», «гідність — це мудрість тримати себе в руках». Педагог цілеспрямовано формував у кожного вихованця вміння бути маленьким філософом, осмислювати світ через красу природи. Для Сухомлинського формування естетичного почуття дитини, її емоційної культури — основне завдання гуманістичного виховання. А сприйняття й осмислення прекрасного — основа естетичної культури, без якої почуття лишаються глухими до всього високого й благородного. Привселюдне зізнання, винесене в назву книги «Серце віддаю дітям», підтверджене трудами і щоденними діяннями великого вчителя. Він писав: «Що було найголовнішим у моєму житті? Не роздумуючи, відповідаю: Любов до дітей».

 Учні старших класів декламували вірші. Школярі  в захопленні дивилися відеопрезентацію про педагога. Усім дуже сподобалась сценка «Семеро дочок» у виконанні учнів 6 класу.

   Гості школи, учні, вчителі дізналися багато цікавого про життя і творчість В. Сухомлинського.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь